Over ons

Stichting De Brugmakers is in februari 2011 van start gegaan nadat Fredie Kuiper en Karin Snoep elkaar en hun idealen gevonden hebben via een eerste project ‘Geen brug te ver’, culturele avonden in samenwerking met De Kloosterkeuken.

Mede dankzij het succes van deze avonden, de ‘bruggen’ die geslagen werden tussen mensen en thema’s bleek de moeite waard vervolg te vinden. Het volgende project diende zich als vanzelf aan: de viering van Internationale Vrouwendag in Haarlem verdiende het volgens De Brugmakers om op een hoger plan getild te worden. Dankzij subsidie- en sponsorbijdragen van stichtingen, gemeente, bedrijven en particulieren én de samenwerking met andere organisaties was de viering van 8 maart 2011 ‘Sla een brug’ in o.a. de Philharmonie van Haarlem een succes.

Ook dit jaar staat de viering van Internationale Vrouwendag weer op het programma van De Brugmakers. Daarnaast zijn diverse culturele en maatschappelijke (buurt)activiteiten en een groots muziekfestival rondom Lennaert Nijgh in de maak.