Vrienden van Vroeger en Nu

6 zondagmiddagconcerten met lieddichters, singer-songwriters, troubadours

19 oktober – 16 november – 14 december 2014
11 januari – 8 februari – 8 maart 2015

Vrienden van Vroeger_Website_Pagina_1
Tijd: Aanvang 15.30 uur, inloop vanaf 15 uur
Locatie: Kapel RHH, Hagestraat 10, 2011 CV Haarlem
Entree: € 15 p.p.; t/m 25 jaar (neem je ID mee): € 10 p.p.
Reserveren: via info@debrugmakers.nl, tip: reserveer tijdig, want het aantal plaatsen in de kapel is beperkt!

Vrienden van Vroeger en nu: Wat vooraf ging…
Van januari tot en met maart 2013 organiseerden we het Lennaert Nijgh festival. Ter ere van de onvolprezen Haarlemse tekstdichter en liedjesschrijver. Het werd een groter succes dan we hadden kunnen dromen. Vanuit de enthousiaste reacties ontstond het idee de inspiratie en uitwisseling die met het festival zijn ontstaan een vervolg te geven. Begin 2014 gaven een aantal bekende en onbekende(re) Nederlandstalige lieddichters, singer-songwriters en troubadours gehoor aan onze uitnodiging. We noemden de concertserie ‘Vrienden van vroeger… en nu’ , een knipoog naar een van Lennaerts vermaarde liedteksten. Enthousiaste bezoekers vroegen ons om meer: meer van die mooie ontmoetingen tussen nieuw en gearriveerd talent , meer van die poëtische, verhalende, treffende Nederlandstalige liedjes, meer kleinschalige optredens waarbij muziek en tekst nog echt binnen komen.

Daarom – en omdat we er zelf geen genoeg van kunnen krijgen – presenteren we van oktober 2014 tot en met maart 2015 elke maand een zondagmiddagconcert door een (h)eerlijke keur van artiesten.
Kijk op de homepagina voor het overzicht van alle concerten
De Brugmakers, Fredie Kuiper en Karin Snoep

Dank
Vrienden van vroeger… en nu is mede mogelijk gemaakt door bijdragen van de J.C. Ruigrok Stichting, de gemeente Haarlem en het Prins Bernhard Cultuurfonds.
JC Ruigrok cmHAARLEM_nw

Prins-Bernhard-Cultuurfonds_RGB_logo-800x846px